Referenciák

autócsomagolás, autódekoráció referenciák

Színválaszték

autócsomagolás színválaszték

Karbonfóliázás

karbonfóliázás

Céges autók

céges autók dekoráció

Autócsomagolás: car wrapping

Az autócsomagolás, vagy angol szóval: car wrapping az autó teljes vagy részleges, speciális autófóliával történő bevonását jelenti.

A 3M egyedi dekorációs fóliák lehetővé teszik, hogy a saját, egyedi ízlésére formálja járművét.

A felületi minták széles választékának és a fóliatekercs szélességének köszönhetően, Ön akár a teljes járművet is bevonhatja, igénye szerint válogatva a színek és a minták között.
Ha Ön úgy kívánja, egyedi külsőt adhat járművének, olyan közkedvelt részeken mint pl. visszapillantó tükrök, első légbeömlők stb.
A jármű belsejének stílusa is megváltoztatható, használjon karbonszálas, faerezetes, rozsdamentes acél vagy akár bőr mintázatú fóliát, a lehetőségek tárháza igen széles.

Ez a technika a fényezéssel ellentétben gyorsabb, olcsóbb és maradandó sérülés nélkül eltávolítható, ugyanakkor tartós és esztétikus védelmet biztosít az autónak. A fényezés során az autót darabjaira kell szedni, lecsiszolni az előző réteget, egyengetni a felületet,…stb. Rengeteg precíz és aprólékos, hosszú időt igénylő feladat jár ezzel, ami miatt nagyon drágává és lassúvá válik az autó dizájn munkálata. Arról nem is beszélve, hogy egy esetleges kavicsfelverődés, karcolás az egész munkát hamar tönkreteheti.
Ezzel ellentétben az autófóliázás lényegesen gyorsabb. Kitűnő megoldások azoknak,akik nem tudják kocsijukat hosszú időre nélkülözni, egyedi megjelenést szeretnének biztosítani neki, valamint a környezeti hatásoktól is óvni akarják (Pl. UV sugárzás, karcolás, kavicsfelverődés) és még az autó eredeti színét is meg akarják tartani. Az autófóliázás kontra fényezés párbajban az autófóliázás melletti ütőérvek:

  • gyorsabb, mint a fényezés
  • olcsóbb
  • nagyfokú védelmet nyújt, mert a fólia a gyári fényezésre kerül rá, így dupla védelmet ad a környezeti   hatások ellen
  • könnyen, gyorsan és a karosszéria megsértése nélkül eltávolítható bármikor, alatta megmarad az autó eredeti színe (nem utolsó szempont céges autók esetében, vagy eladáskor)
  • és tartós!

 

Ki találta ezt ki?
Eredetileg Amerikában a taxik színe bézs volt. Sok volt a taxi, nagy volt a konkurrencia, egyesek ki akartak tűnni és elkezdték egyedi színűre fényeztetni a taxijukat. Ez azonban lassú és drága megoldás volt, főleg hogy egyes taxis cégeknek sok kocsija volt, aminek egységes arculatot kellett adni. Ekkor az élelmesebbek kitalálták, hogy fóliával borítják be az autókat. A technika tovább fejlődött, népszerűsödött és mára már bárki számára elérhető, hogy speciálisan kifejlesztett, tesztelt, strapabíró és esztétikus fóliával boríttassa autóját.


Az autófóliázás menete
Ha valaki autójának új külsőt szeretne, telefonos egyeztetés után, az első találkozás alkalmával kiválasztjuk a színeket, megbeszéljük a technikai részleteket, felvilágosítást és árajánlatot adunk az általunk használt csúcsminőségű fóliákról. A fóliákat érdemes élőben is megnézni, megfogni, a színeket napfényben is látni, a textúrát kiválasztani.
A következő alkalommal a megbeszélt időpontra elhozza a megrendelő a kocsiját. Tanácsos ekkor egy barátot, ismerőst megkérni, hogy egy másik autóval jöjjön velünk, mert a fóliázás napjára nélkülözni kell az autót. Útközben érdemes útba ejteni egy autómosót, hogy a kocsi tisztítása is gyorsabban menjen a műhelyben.
Először megtisztítjuk a karosszériát, majd szakképzett munkatársaink megkezdik a munkálatokat. Professzionális fóliázást csak szakképzett telepítők tudnak kivitelezni, nem érdemes otthon kísérletezgetni vele. Bár több oldal hirdeti a „csináld magad” autófóliázási tanácsokat, nem árt megfontolni, hogy a fóliák drágák, speciális kezelést és bánásmódot igényelnek, hosszabb távon, tartósan és professzionálisan telepítve garanciálisak, tehát egy esetleges kevésbé sikerült otthoni fóliázás végül többe kerülhet, mint ha arra bízzuk ezt, aki valóban ért hozzá.
A tökéletesen portalanított felületre munkatársaink leszabják a fóliát. Ráhelyezik a felületre a fóliát, lehúzzák a hordozóanyagot és óvatos, gyakorlott mozdulatokkal egy speciálisan erre kifejlesztett célszerszámmal rásimítják. A végén eltávolítják a felesleget. Az íves, domború, homorú felületeken hőlégfúvó segítségével simítják az anyagot. Az autó minden egyes elemének a fóliázására megvan a spéci technika. Amikor készen vagyunk, és úgy gondoljuk, megrendelőnk tökéletesen elégedett lehet a végeredménnyel, felhívjuk telefonon és jöhet is az új külsőben pompázó kocsiért. A fóliázást követő két napon belül nem szabad lemosni a kocsit, mert a fólia végleges megtapadásához kell ennyi idő.
Általában egy személyautót 6-10 óra alatt tudunk becsomagolni. Természetesen ez mindig az adott autó típusától, nagyságától, állapotától és a megrendelő igényétől függ. A részleges fóliázás ennél kevesebb időbe telik, míg egy kisteherautó, vagy egy kamion fóliázása akár több napot is igénybe vehet.


Az általunk használt fóliákról
Autófóliázás sokan csinálnak, de valóban professzionális anyagokat csak nagyon kevesen használnak. Mindenkit óva intünk attól, hogy az olcsóság kísértésének bedőljön. Tapasztalataink azt igazolják, hosszabb távon sokkal jobban megtérülő megoldás, ha egyszer, csúcsminőségű fóliára beruházunk be és azt profikkal telepíttetjük. Ha nem egy speciálisan autókra kifejlesztett fólia kerül a karosszériára, az akár maradandó károsodást is okozhat. Arról nem is beszélve, hogy hamarosan a tulajdonos agyára is megy majd a zsugorodásból, hólyagosodásból, felpördülésből eredő állandó bosszúság.
Az általunk használt 3M fóliákat kifejezetten autók bevonására fejlesztették ki, 8-10 évig garanciálisak, nem fognak megfakulni és maguktól leválni. Fóliáink vízállóak, ellenállnak az UV sugárzásnak, speciális körülmények között fejlesztették és tesztelték őket. Meggyőző érv, hogy a repülőkre is ilyen fóliákat használnak, márpedig ott igen nagy hőmérséklet különbségeknek és fizikai hatásoknak kell ellenállniuk. Az általunk használt professzionális autófóliák -50°C - +110°C közötti intervallumban is megfelelően funkcionálnak. Szupervékonyak, kadmiummentesek, ragasztásuk színtelen, tartós, akryl alapú ragasztóval történik. Kémiai szempontból ellenállnak az olajnak, zsírnak, egyes oldószereknek, üzemanyagnak, gyenge savaknak és lúgoknak. Önkioltó anyagúak, tehát nem gyúlékonyak. Az autó felszínét nem károsítják, maradéktalanul, nyomtalanul eltávolíthatóak.

Tekints meg színgalériánkat! Katt ide!

Karbonfóliáinkról itt olvashat: katt ide!Ilyen volt-ilyen lett... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hírlevél